Tisdagsträffar & Tisdagspromenader

  • Det går bra att komma på vilken träff som helst och prova på innan du blir medlem. 
  • Från andra tisdagsträffen krävs medlemskap i Nacka-Värmdö Hundungdom, som vald lokalklubb eller stödjande medlemskap för alla deltagare mellan 6-25 år.
  • För deltagare över 25 år krävs medlemskap i beukshundsklubb, länsklubb eller Sveriges hundungdom (ej obligatoriskt att ha medlemskap hos Nacka-Värmdö Hundungdom)
  • Alla deltagare ska känna till och följa Sveriges Hundungdoms Dressyrpolicy.
  • Personolycksfallsförsäkring

Schema vårterminen 2024

Tisdagsträffar är Nacka-Värmdö Hundungdoms öppna träningsträffar. Aktiviteten är gratis och ledarledd och instruerad. Vissa veckor är vi på värmdö, andra veckor är vi på macka.
 

Vi träffas under våren på olika platser (beroende på vecka) kl. 18.30 och tränar med våra hundar.

Hitta till Papegojbacken i Nacka:
Utskogsvägen 14, 131 46 Nacka

Tips på parkering (vi fråntar oss ansvar gällande om det är okej eller inte): 
Utskogsvägen 20, 131 47 Nacka
Intill stora vägen, Hugins väg 11
Rudsjövägen 4, 131 47 Nacka
Ektorps Centrum, Ektorpsvägen 4, 131 47 Nacka

Med SL: Hållplatsen heter Utskogsvägen.

Hitta till Hemmesta skolan på Värmdö:
Parkera vid Värmdövallen (motionsvägen 23, 139 32 Värmdö) och möt ledarna vid Hemmesta skolan för gemensam promenad till Bosses backe. 
Med SL: Hållplatserna närmast Hemmesta skolan/Bosses backe är Fruvik och Kolvik.

  • Träffarna är gratis
  • Du behöver inte anmäla dig i förväg
  • Träffarna börjar vanligen kl. 18.30
  • Du väljer själv vilka träffar du deltar på (även om vi gärna ser dig på alla!)
  • Du väljer själv om du deltar på temat eller tränar självständigt
  • Det går bra att komma på vilken träff som helst och prova på innan du blir medlem. Sedan måste du vara medlem för att delta på våra aktiviteter
  • Längst ner på den här sidan finns en liten lista med vad du ska tänka på inför/på träffarna!

Vi börjar varje träff med att anmäla oss hos ledarna (för att klubben ska få aktivitetsstöd från kommunen), ledarna på tisdagsträffarna känner du igen eftersom att de har reflexvästar på sig.

Vi går en rastslinga tillsammans. Innan vi går ut ur skogen väntar vi in alla och går sedan gemensamt ner på planen där vi samlas i en ring och delar vi upp oss i grupper utifrån vad vi ska träna på!

Ungefär kl 20.00 är det dags att gå hem. Vi säger "hopp och lek" till hundarna, hjälps åt så att allt material kommer tillbaka till sin plats och säger tack för idag!

Schema

23 april 2024 Agility på Nacka
30 april 2024 Agility på Nacka
Fler kommer!

Håll utkik på våra sociala medier så träffen inte är inställd!

Vad tränar man på träffarna?

Vi som deltar på träffarna bestämmer tillsammans vad vi vill träna på! 

Kvällens tema
Vissa träffar ett särskilt tema, detta innebär att ledarna har planerat en viss aktivitet. Du väljer själv om du vill delta på temat eller träna självständigt. Temat varierar och i schemat hittar du mer information. 

Självständig träning
Du väljer själv om du vill vara med på den ledarledda tematräningen eller om du vill träna något annat ensam eller tillsammans med någon. Även om du tränar självständigt så kan du komma till ledarna för hjälp och stöd!

För mer specifik information, klicka på aktiviteterna i schemat i högerspalten!
 

Jag har aldrig varit med på en tisdagsträff tidigare, hur gör jag?

Första gången du är med på en av våra aktiviteter (förutom kurser!) räknas som prova-på, vilket innebär att du inte behöver vara medlem. Om du vill fortsätta att delta på aktiviteter därefter så vill vi att du blir medlem. Mer information om medlemsskapet hittar du här>>

Du är varmt välkommen att vara med på vilken tisdagsträff som helst under terminen och prova på. Prata med någon av våra ledare och berätta att du är ny så hjälper de dig.

Om du är under 13 år och ska delta på din första tisdagsträff, vill vi att en förälder/annan målsman är med under hela träffen. Givetvis är föräldrar varmt välkomna att vara med även om du är äldre än 13år. 

Jag har ingen hund, finns det någon jag kan låna?

Nacka Hundungdom är öppen för alla, oavsett om du har en egen hund eller inte. Tisdagsträffarnas upplägg utgår ifrån att du har en hund att träna med och vi har flera medlemmar som inte har egna hundar utan i stället tränar med en grannes, en släktings eller en väns hund. Man kan även låna en ledares hund/ dela hund med oss ledare under promenaden. Man är alltså varmt välkommen att träna en ledares hund. Men för att det ska gå vill vi ha mejl från er i förväg för att planera med er. Många brukar dock tycka det är roligare att ha med sig en "egen" än att låna av oss ledare. Men det gör man som man vill. 

Det du ska tänka på om du tränar med någon annans hund är att strikt hundägaransvar alltid gäller, även om hundens ägare inte är med. Dessutom kan det även vara bra om hundens ägare är med i början som hjälp och stöd. 

Glöm inte att hundarna aldrig ska hälsa på varann på träffarna om inte ägaren tillåter det!
 

Välkommen önskar styrelsen och alla ledare!

Schema 2023

Några lagar:

  • Hundens ägare är alltid ansvarig för det hunden gör, oavsett om ägaren är närvarande vid det aktuella tillfället eller inte.
  • Alla hundar skall (oavsett ras/blandras) vara registrerade, antingen i SKK eller i jordbruksverket. För mer information: Kontakta Jordbruksverket
  • Jaktlagen gäller på rastslingan,  d v s det är inte tillåtet att ha hund lös som driver eller förföljer vilt. (Se jaktlagen 6§.)

Att tänka på:

  • Använd inte "flexikoppel" på träffarna.
  • Ta med riktigt gott hundgodis i små bitar
  • Låt inte din hund gå fram till andra hundar utan att fråga först
  • Visa hänsyn och gå inte nära grupper/kurser/personer som tränar
  • Dressyrpolicy
  • Hundar får endast vara lösa på planerna under träning (alltså inte för lek eller liknande)