Måndagsmorgonen den 10 april kl. 10.30 anlände alla deltagare till prova på kursen, vi började med att ha genomgång utav dagen och ha en liten namngenomgång.
Sedan begav vi oss till agilityplanen för att träna agility, det var både kul, och lärorikt för alla deltagare. Efter agilityträningen åt vi vår matsäck som vi hade tagit med oss. Efter lunchen stod små kombinationer, alltså flera agilityhinder på rad, på schemat, alla hundar och deltagarna var superduktiga. Runt kl. 13.00 avslutades dagen och alla fick säga något dem tyckte var bra under dagen. 

Läs hela inlägget »

På eftermiddagen fredagen den 12 augusti möttes lägerdeltagare och ledare på kajen i Nynäshamn. Efter att ha vinkat av alla föräldrar åkte vi med färjan Utö Express till Nåttarö! 

Kl 17.10 klev vi i land på Nåttarös brygga. Vi kvitterat ut stugnycklar och promenerade till våra stugor. När alla hade installerat sig och fått i sig lite fika var det dags för helgens första träningspass  - dogparkour!

Dogparkour är balansträning för hundarna där man använder sig av redan befintliga "hinder" i den miljö man befinner sig i. Förutom att det är en rolig aktivering så medför träningen muskler, kroppskontroll och balans, dessutom stärker dogparkour hundens självförtroende! 

Då säkerhet är det viktigaste inom dogparkour så började vi passet med lite teori! Vi pratade om vad dogparkour är, att man alltid ska använda sele när man tränar och vad man ska tänka på kring olika hinder och väderlek. Det poängterades också att träningen alltid ska vara positiv för hunden och aldrig farlig. 

Utrustade med gott hundgodis, tågade vi iväg för att hitta några lämpliga hinder. Vi hittade stenar, soptunnor, elskåp, stubbar och bänkar. Efter ett kortare träningspass begav vi oss tillbaka till stugorna för att äta tacos!

Efter middagen lekte vi lekar inne i en av stugorna! Bland annat lekte vi "två sanningar och en lögn", ett väldigt roligt sätt att lära känna varandra bättre.

Läs hela inlägget »

Som hundägare är man enligt lagen alltid ansvarig för sin hund och det är hundägaren som kan få böter eller fängelse om hunden orsakar skada. Därför är det viktigt att ha koll på vilka lagar och regler som gäller.  Här reder vi ut när och var vi ska ha våra hundar i koppel.

Läs hela inlägget »

I början av varje månad kommer vi att lägga ut 3 tips på aktiviteter du kan göra med din hund!  Lämna gära en kommentar om hur det går för dig och hunden du tränar med, har ni svårt med någon övning kan vi försöka lösa det tillsammans! Lycka till!

Handtarget 
Börja med att ha hålla ut din ena hand, när hunden går fram och nosar/är intresserad belönar du med godis från andra handen. Om hunden inte visar intresse för din hand, göm den bakom ryggen och ta fram den igen, oftast blir hunden nyfiken då.  Fortsätt såhär tills hunden förstår att den ska gå fram och ''dutta'' nosen på handen. Belöna hela tiden.

När hunden förstår kan du byta hand och göra likadant som innan. När hunden lärt sig att nudda nosen i båda dina händer kan du röra handen lite sakta, belöna när hunden följer efter. När hunden kan detta kan du om du vill lägga till ett kommando, t.ex ''dutta'', ''target'' eller ''tryck''. Ett muntligt kommando är inte nödvändigt, när du håller ut handen så fungerar det som signal till hunden. 

När hunden har lärt sig att trycka detta ett ovärdeligt hjälpmedel vid allt från inkallningsträning till apportering! 

Läs hela inlägget »

Den tredje varje månad kommer vi att lägga ut 3 tips på aktiviteter du kan göra med din hund!  Lämna gära en kommentar om hur det går för dig och hunden du tränar med, har ni svårt med någon övning kan vi försöka lösa det tillsammans! Lycka till!

Snurra
Håll en godis i handen och visa den för hunden. Locka långsamt hunden runt i en cirkel. Se till att du alltid gör cirkeln åt samma håll.

Antingen belönar du när hunden gått hela varvet, eller så belönar du flera gånger på vägen under samma "snurr" (var redo med flera godisbitar i handen du lockar med). Om hunden inte följer din hand hela varvet runt så vet du att du behöver belöna flera gånger per varv (i början).

Fortsätt att träna och när hunden har börjat förstå rörelsen lägger du till ett ord! Minska på handrörelsen succesivt men var alltid noga med att belöna med något hunden gillar. 

När hunden kan snurra åt ena hållet kan du börja lära in snurra åt andra hållet, gör på samma sätt som ovan men glöm inte att välja ett annat ord! Det är bra att lära hunden att snurra åt båda hållen för att hunden ska belasta sin kropp jämt. 
 

Läs hela inlägget »

Den tredje varje månad kommer vi att lägga ut 3 tips på aktiviteter du kan göra med din hund!  Lämna gära en kommentar om hur det går för dig och hunden du tränar med, har ni svårt med någon övning kan vi försöka lösa det tillsammans! 

Godissök i träd
Göm små godisbitar i barken på ett träd. Både på låg höjd och på lite högre höjd så att hunden får ställa sig på bakbenen! Om du har en hund med ovanligt lång rygg eller ryggproblem gömmer du bara godis på låg höjd. Låt hunden söka efter godisbitarna! 

Du kan även gömma godis i en nedfallen trädstam och låta hunden leta!

 

Läs hela inlägget »
Sommarläger på Nåttarö Sommarläger på Nåttarö

Verksamhetsberättelse 2015

Årsmöte
​Nacka HU höll sitt årsmöte den 14 februari i Nacka BK’s klubbstuga och 11 personer med fastställande röstlängd infann sig på mötet. Ingen ny i styrelsen valdes in och Martina Stöhr valdes som revisor och Maria Hemmingsson som revisors suppleant.

Vinterläger
​Mellan den 14de och 15de februari hölls ett vinterläger där tre ekipage deltog första dagen och två ekipage andra dagen. Vi testade på drag och spår. Olle och Inga-Lill var där och berättade om och visade oss drag. Lägret var mycket lyckat och deltagarna verkade nöjda.

Första hjälpen för hund
​Carina från blåstjärnan kom till klubben och flera ledare deltog och det var väldigt lärorikt.

Ungdomsmässa
Några ledare befann sig på Nackas ungdomsmässa och visade upp Nacka HUs aktiviteter. Det var inte så givande och få intresserade men vi var ändå där och visade upp oss.

Tidning
Matilda skrev ihop en text och skickade den till Nünette som skriver tidningen ‘’Volontär i nacka’’ och en artikel skrevs om oss.
 

Läs hela inlägget »

Den tredje varje månad kommer vi att lägga ut 3 tips på aktiviteter du kan göra med din hund! Först ut är 3 inomhusaktiviteter. Lämna gära en kommentar om hur det går för dig och hunden du tränar med, har ni svårt med någon övning kan vi försöka lösa det tillsammans! 

Godis i en PET-flaska
Lägg några godisbitar i en tom petflaska utan kork och låt hunden lista ut hur den ska göra för att få ut dem!
Lämna aldrig hunden ensam med petflaskan, om hunden tuggar på flaskan så kan den göra sig illa!

Läs hela inlägget »
Etiketter: 3 aktiviteter

Helgen den 19-21 september åker representanter från Nacka HU till årets Representantsskapsmöte. Repskapet, som det också kallas, är Sveriges Hundungdoms årsmöte.

Läs hela inlägget »
Etiketter: föreningskunskap

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Mikael Svanborg » Koppeltvång - vad är det? :  ”Det finns också en hundrastgård i Saltsjöqvarn numera.”

  • Linn Leiderö-Palmlöv » Sommarlägret 2016!:  ”Vad roligt att få läsa hur kul ni har haft det och vilka härliga bilder! Lia va..”

Arkiv

Länkar

-