Svar på vanliga frågor

Vad är Nacka Hundungdom?
 • Nacka hundungdom är en ideell förening för dig som älskar hundar och vill umgås med andra som har samma intresse! Du som är mellan 6 och 25 år är varmt välkommen!
 • Vi erbjuder träningsträffar, kurser, läger, tävlingar och en hel del andra roliga aktiviteter.
 • Nacka Hundungdom är en ungdomsorganisation för Sveriges Hundungdoms lokala verksamhet.
 • Vi är främst till för dig som är mellan 6 och 25 år. Sveriges Hundungdom är hela Svenska Kennelklubbens (SKKs) ungdomsförbund.
 • Hela Sveriges Hundungdom arbetar efter ideella och demokratiska principer, och är religiöst och politiskt obunden. All verksamhet inom Sveriges hundungdom är drog- och alkoholfri.
 • Nacka Hundungdom har en egen klubbstuga på Nacka Brukshundsklubb.
   
Hur fungerar ett medlemsskap? 
 • Till oss är du välkommen med vilken hundras som helst, du kan vara nybörjare eller rutinerad.
 • Det finns två typer av medlemskap, ordinarie medlem + syskonmedlemskap. Klicka här för att läsa mer. 
 • Om du har frågor om ditt medlemsskap eller ditt medlemskort ber vi dig kontakta Sveriges Hundungdoms kansli, info@shu.se. 
   
Finns det hundar som man kan låna?
Nacka Hundungdom är öppen för alla, oavsett om du har en egen hund eller inte. Tisdagsträffarnas, samt de flesta andra aktiviteters upplägg utgår ifrån att du har en hund att träna med och vi har flera medlemmar som inte har egna hundar utan i stället tränar med en grannes, en släktings eller en väns hund. Nacka Hundungdom förmedlar ingen utlåning av hundar. 

Det du ska tänka på om du tränar med någon annans hund är att strikt hundägaransvar alltid gäller, även om hundens ägare inte är med. Dessutom kan det även vara bra om hundens ägare är med i början som hjälp och stöd. 

Vilka regler gäller på Nacka Hundungdom/Nacka Brukshundklubb? Har Nacka Hundungdom en värdegrund?
Ja! Föreningen har både en värdegrund och polycydokument för olika områden. Det är varje medlems skylldighet att känna till våra plicys och att följa dem. 
Nacka Hundungdoms värdegrund består av ledorden gemenskap, glädje, respekt, engagemang och demokrati. Klicka här för att läsa hela värdegrunden.  
och klicka här för Nacka Hundungdoms egna policydokument. 

Är jag/mitt barn försäkrad på Nacka Hundungdoms aktiviteter?
Ja alla medlemmar har en personolycksfallsförsäkrning till och från, samt på våra aktiviteter. Vid prova på aktiviteter gäller gruppolycksfallsförsäkringen även för icke-medlemmar. Mer information om färsäkringen hittar du här: Personolycksfallsförsäkring

Är min hund försäkrad på Nacka Hundungdoms aktiviteter?
Nej, vi rekommenderar att ni tecknar en försäkring för er hund. Medlemmar i Sveriges Hundungdom får 10% rabatt hos Agria, här kan du läsa mer om det: https://www.skk.se/sv/SHU/Bli-medlem/Medlemsformaner/

 

Om du inte hittar det du söker är du varmt välkommen att kontakta oss!

 • Här hittar du ett kontaktformulär, du kan även kontakta oss via föreningens facebooksida.
 • Frågor om ditt medlemskaps ställs till Sveriges Hundungdoms kansli: info@shu.se
 • Eftersom alla ledare engagerar sig helt ideellt kan det ibland ta lite tid innan du får svar, tack för visad förståelse!

Regler på Nacka Brukshundklubb

1. Plocka alltid upp hundbajs, även på rastslingan. Släng påsarna i en tunna.

2. Kör sakta! Gäller både på vägen till och på parkeringen.

3. Hundar får bara vara lösa på planerna under träning.

4. Inga lösa hundar på parkeringen.

5. Rastning på planerna eller runt stugan är inte tillåten.

6. Hundar får bara bindas upp på berget i där för avsedda krokar. OBS! Hunden ska vara tyst. Det är inte tillåtet att binda upp hundar i flaggstängerna.

7. Jaktlagen gäller på rastslingan, d v s det är inte tillåtet att ha hund lös som driver eller förföljer vilt. (Se jaktlagen 6§.)

8. Hundar är välkomna in i stugan. Då gäller:
Hunden hålls under konstant uppsikt och kontroll.
Hunden får inte lämnas ensam vid bord eller gå lös.
Torka själv upp om hunden har smutsat ner.
 Hunden ska vara tyst.

9. Rökning i Nacka Brukshundsklubbs stugan är förbjuden. Tillåten på verandans västra sida. Alla Nacka Hundungdoms aktiviteter är helt drog-, tobak- och alkoholfria. Ingen rökning är tillåten vid Nacka Hundungdoms klubbstuga