3 träningstips - inomhus

Den tredje varje månad kommer vi att lägga ut 3 tips på aktiviteter du kan göra med din hund! Först ut är 3 inomhusaktiviteter. Lämna gära en kommentar om hur det går för dig och hunden du tränar med, har ni svårt med någon övning kan vi försöka lösa det tillsammans! 

Godis i en PET-flaska
Lägg några godisbitar i en tom petflaska utan kork och låt hunden lista ut hur den ska göra för att få ut dem!
Lämna aldrig hunden ensam med petflaskan, om hunden tuggar på flaskan så kan den göra sig illa!

Leta efter en leksak
Visa hunden en rolig leksak eller någon annan sak som hunden tycker om. En strumpa, vante eller kanske en mössa? Be någon hålla i hunden medan du går in i ett annat rum och gömmer saken. Välj ett "lätt"ställe första gången. Släpp hunden och låt den leta, om man vill kan man använda ett ord t.ex. "sök" eller "leta" så lär sig hunden vad det betyder.

Tjata inte, låt hunden tänka själv. Om hunden inte förstår eller är intresserad kan du göra det roligt genom att leta tillsammans med hunden. När saken är hittat så leker ni med den! 

Tassar i en låda
Det här är en övning som inte bara låter hunden klura och fundera, den ger även hunden möjlighet att öva på sin kropskontroll!
Välj en låda eller kartong med lagom höga kanter. I början är det bra med (mycket) lägre   kanter än på bilden. Var redo med många små godisbitar, eller varför inte hundens middag? 

Uppmuntra hunden att kliva i lådan. De första träningspassen kan det räcka med att 
hunden visar intresse för lådan eller kliver i med en tass! Ha inte för höga krav och glöm inte att hunden ska tycka att det är roligt hela vägen! Ingen stress och ingen tvång! Belöna små steg i rätt riktning,  t.ex. att hunden bara lyfter tassen  - belöna! Så småningom kanske hunden klarar att kliva i med två tassar, sen tre och till sist alla fyra! Träna korta pass på max 5 minuter. Blir det för svårt för hunden backar du träningen och belönar för något "enklare". 

Lycka till!

Etiketter: 3 aktiviteter

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Mikael Svanborg » Koppeltvång - vad är det? :  ”Det finns också en hundrastgård i Saltsjöqvarn numera.”

  • Linn Leiderö-Palmlöv » Sommarlägret 2016!:  ”Vad roligt att få läsa hur kul ni har haft det och vilka härliga bilder! Lia va..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln