3 träningstips - trix

Den tredje varje månad kommer vi att lägga ut 3 tips på aktiviteter du kan göra med din hund!  Lämna gära en kommentar om hur det går för dig och hunden du tränar med, har ni svårt med någon övning kan vi försöka lösa det tillsammans! Lycka till!

Snurra
Håll en godis i handen och visa den för hunden. Locka långsamt hunden runt i en cirkel. Se till att du alltid gör cirkeln åt samma håll.

Antingen belönar du när hunden gått hela varvet, eller så belönar du flera gånger på vägen under samma "snurr" (var redo med flera godisbitar i handen du lockar med). Om hunden inte följer din hand hela varvet runt så vet du att du behöver belöna flera gånger per varv (i början).

Fortsätt att träna och när hunden har börjat förstå rörelsen lägger du till ett ord! Minska på handrörelsen succesivt men var alltid noga med att belöna med något hunden gillar. 

När hunden kan snurra åt ena hållet kan du börja lära in snurra åt andra hållet, gör på samma sätt som ovan men glöm inte att välja ett annat ord! Det är bra att lära hunden att snurra åt båda hållen för att hunden ska belasta sin kropp jämt. 
 

Bowling
Fyll ett par petflaskor med vatten, några med lite, några med mycket. Se till att korkarna sitter åt ordentligt och ställ upp flaskorna som på bilden. Uppmuntra hunden att välta flaskorna, belöna alla försök, även om flaskorna inte välter! Det spelar ingen roll om hunden välter flaskorna med tassarna eller nosen. Du ska inte röra flaskorna alls :) 

Om din hund brukar vara känslig för saker som välter, eller blir oväntat rädd när ni prövar den här övningen:

  • Ställ flaskorna på ett mjukt underlag, exempelvis en  på en matta, så att det låter mindre när de välter. 
  • Använd små flaskor med lite vatten i. 
  • Använd supergott godis och stötta och uppmuntra hunden massor. 
  • Ha låga krav! Det kan räcka med att hunden går fram till flaskorna, belöna och gå iväg och gör något annat en stund. Stressa inte!


Tänk på att det hela tiden ska vara roligt för hunden, du får inte tvinga hunden och var uppmärksam på om den tycker att det är obehagligt när flaskorna välter. 
 

Vacker tass / High five
Visa hunden att du har godis. Håll fram din ena hand (utan godis) till hunden och vänta. De flesta hundar kommer att testa sig fram och så småningom nudda din hand med sin tass. Belöna belöna!

När hunden har förstått att du vill att den lägger sin tass på din hand kan du hålla upp handen som på bilden och belöna när ni gör high five!

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Mikael Svanborg » Koppeltvång - vad är det? :  ”Det finns också en hundrastgård i Saltsjöqvarn numera.”

  • Linn Leiderö-Palmlöv » Sommarlägret 2016!:  ”Vad roligt att få läsa hur kul ni har haft det och vilka härliga bilder! Lia va..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln