3 träningstips - april

I början av varje månad kommer vi att lägga ut 3 tips på aktiviteter du kan göra med din hund!  Lämna gära en kommentar om hur det går för dig och hunden du tränar med, har ni svårt med någon övning kan vi försöka lösa det tillsammans! Lycka till!

Handtarget 
Börja med att ha hålla ut din ena hand, när hunden går fram och nosar/är intresserad belönar du med godis från andra handen. Om hunden inte visar intresse för din hand, göm den bakom ryggen och ta fram den igen, oftast blir hunden nyfiken då.  Fortsätt såhär tills hunden förstår att den ska gå fram och ''dutta'' nosen på handen. Belöna hela tiden.

När hunden förstår kan du byta hand och göra likadant som innan. När hunden lärt sig att nudda nosen i båda dina händer kan du röra handen lite sakta, belöna när hunden följer efter. När hunden kan detta kan du om du vill lägga till ett kommando, t.ex ''dutta'', ''target'' eller ''tryck''. Ett muntligt kommando är inte nödvändigt, när du håller ut handen så fungerar det som signal till hunden. 

När hunden har lärt sig att trycka detta ett ovärdeligt hjälpmedel vid allt från inkallningsträning till apportering! 

Gå runt dig
Ha hunden framför dig eller ståendes vid din sida. Ha godis i båda händerna och locka på hunden så att den går runt dig. Precis som när du lärde hunden att snurra kan du behöva belöna många gånger påvägen runt. När hunden förstått fortsätt likadant men plocka bort belöningen i händerna och belöna istället när hunden har gått ett helt varv. Välj ett kommando (ord) och lägg till det, träna precis som innan men säg ordet så kommer hunden att förknippa ordet med övningen.
 

Gå runt ett träd
Börja med ett väldigt smalt träd eller en stolpe. Locka hunden runt trädet/stolpen, belöna med godis precis som när du lär hunde gå runt dig. Välj ett annat kommando än till "gå runt dig" så att det blir tydligt för hunden. Lägg till kommandot och träna precis som innan så kommer hunden att förknippa ordet med övningen.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Mikael Svanborg » Koppeltvång - vad är det? :  ”Det finns också en hundrastgård i Saltsjöqvarn numera.”

  • Linn Leiderö-Palmlöv » Sommarlägret 2016!:  ”Vad roligt att få läsa hur kul ni har haft det och vilka härliga bilder! Lia va..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln