Sommarlägret 2016!

På eftermiddagen fredagen den 12 augusti möttes lägerdeltagare och ledare på kajen i Nynäshamn. Efter att ha vinkat av alla föräldrar åkte vi med färjan Utö Express till Nåttarö! 

Kl 17.10 klev vi i land på Nåttarös brygga. Vi kvitterat ut stugnycklar och promenerade till våra stugor. När alla hade installerat sig och fått i sig lite fika var det dags för helgens första träningspass  - dogparkour!

Dogparkour är balansträning för hundarna där man använder sig av redan befintliga "hinder" i den miljö man befinner sig i. Förutom att det är en rolig aktivering så medför träningen muskler, kroppskontroll och balans, dessutom stärker dogparkour hundens självförtroende! 

Då säkerhet är det viktigaste inom dogparkour så började vi passet med lite teori! Vi pratade om vad dogparkour är, att man alltid ska använda sele när man tränar och vad man ska tänka på kring olika hinder och väderlek. Det poängterades också att träningen alltid ska vara positiv för hunden och aldrig farlig. 

Utrustade med gott hundgodis, tågade vi iväg för att hitta några lämpliga hinder. Vi hittade stenar, soptunnor, elskåp, stubbar och bänkar. Efter ett kortare träningspass begav vi oss tillbaka till stugorna för att äta tacos!

Efter middagen lekte vi lekar inne i en av stugorna! Bland annat lekte vi "två sanningar och en lögn", ett väldigt roligt sätt att lära känna varandra bättre.

Dogparkourträning
Dogparkourträning

Lördagen böjade med en mysig frukost utomhus! Vädret var lite ruggit men alla var på gott humör och vi påbörjade pass nummer två - freestyle! 

Även detta pass innehöll teori, deltagarna fick en inblick i vad freestyle är för något och vad det går ut på. Under passet fick deltagarna träna olika trix med sina hundar, bland annat snurra och gå slalom mellan benen. Vi övade också på att koppla ihop olika trix till kedjor!

Innan lunch fick alla deltagare gå en tipspromenad och svara på frågor om ledarna. Enligt deltagarna själva var det riktigt kluriga frågor. 

Efter lunch sken solen och vi hade ett till träningspass - vardagslydnad. Bland annat så övade vi på att passera skålar med godis utan att hundarna skulle ta godisarna, vi tränade på passivitet och vi lekte med hundarna.

När det började närma sig fikadags så packade vi ner badkläder och kakor och begav oss till en fantastisk strand! Några modiga barn och hundar badade i det kalla vattnet, vi fikade och njöt av utsikten.

När vi kom hem till stugorna igen så var det dags för Nacka Hundungdoms favoritlek, Grötvald. Vi hade så roligt och det är alltid extra kul när alla vågar bjuda på sig själva! Efter leken så var det dags för ännu en god middag (vi passar på att slänga in ett stort TACK till Marie som fixade maten åt oss hela helgen!).

När alla var mätta och nöjda blev det femkamp! Uppdelade i lag tävlade vi mot varandra i 5 spännande grenar. Vi blev utmanade med bland annat kottkastning, snurrande hundar och frågesport. Vi fick inte veta vilket lag som vann utan det skulle sparas till söndagen!

Efter en kortare sväng med hundarna samlades vi åter igen i samma stuga för att leka fler lekar och äta chips med dipp! 

Efter frukosten på söndagen var det dags att packa ihop sin packning och städa alla stugor. Eftersom att det regnade hela förmiddagen så satt vi inne en stund och lekte lekar. Efter lunch var vädret på vår sida igen och det var dags för personspår! Alla fick lägga sina spår själva tillsammans med en instruktör. Spåren fick "vila" en stund och senare var det dags för var och en att gå sina spår tillsammans med sin hund och instruktören! Parallellt med spårträningen hade vi ytterliggare ett dogparkourpass, denna gång med lite svårare hinder. 

Louie 8 månader spårade som han aldrig gjort annat!
Louie 8 månader spårade som han aldrig gjort annat!

Alla hundar var jätteduktiga på att spåra och deltagarna fick beröm för att de förde sina hundar så fint. Det är en konst att klara av att lita på hunden och störa den så lite som möjligt men detta var alltså ingen svårighet för årets lägerdeltagare!

Vi fick lägrets sista fika samtidigt som vinnarna av femkampen pressenterades. Grattis lag 3!

Glada men väldigt trötta tog vi en gruppbild innan vi åkte tillbaka till Nynäshamn med färjan. Tusen tack för en fantastisk helg och hoppas att vi träffas på höstens aktiviteter!

Fler bilder från lägret hittar du här >>

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Mikael Svanborg » Koppeltvång - vad är det? :  ”Det finns också en hundrastgård i Saltsjöqvarn numera.”

  • Linn Leiderö-Palmlöv » Sommarlägret 2016!:  ”Vad roligt att få läsa hur kul ni har haft det och vilka härliga bilder! Lia va..”

Bloggarkiv

Länkar

-